open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Poznat identitet muškarca uhvaćenog sa 70 kila droge, predložen mu pritvor
Uz opojnu drogu, od osumnjičenog je oduzet i veći iznos novca
AUTOR: Autor: Faktor
29.03.2024. u 13:18
get url
text
Tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gračanici uputio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Ranka Davidovića (35) iz Trebinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku jučer u popodnevnim satima, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica brzom intervencijom locirali osumnjičenog i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici.
Prilikom kontrole vozila u gepeku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakovanja sa oko 70 kilograma opojne droge marihuana (Canabis sativa) pripremljenih za dalju prodaju.
Prilikom pretresa, koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Gračanici, uz opojnu drogu, od osumnjičenog je oduzet i veći iznos novca.
Nakon kriminalističke obrade istražitelji OKP PU Gračanica su Davidovića, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužilaštva.
Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.
U predmetu su obavljena potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje, saopćilo je Tužilaštvo TK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.