open-navfaktor-logo
search
Saradnja tri MUP-a
Pretresi u Zenici i Banjoj Luci, uhapšeno više osoba zbog droge i oružja, policija nastavlja akciju
Autor: Faktor
28.03.2024. u 08:58
get url
text
Akcija Meta II
Akcija Meta II
Policijski timovi Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a RS-a pretresli su 16 lokacija na području Zenice i jednu na području Banje Luke u okvri akcije "Meta II" usmjerene protiv osumnjičenih za dilanje drogom, nedozvoljeno držanje oružja i teške krađe.
Iz MUP-a ZDK je saopćeno da je akcija provedena jučer u poslijepodnevnim satima i rano jutros, te je uhapšeno više osoba i pronađena veća količina droge i oružja. 
Naredbe za pretrese izdao je Općinski sud u Zenici. 
- Aktivnosti u okviru akcije "Meta II" se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.
Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, teške krađe i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu - navedeno je u saopćenju.
Iz policije su dodali da je u dosadašnjem toku akcije uhapšeno više osoba, pronađena je veća količina opojne droge i oružja, a da će više podataka o rezultatima pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.