open-navfaktor-logo
search
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka
Prnjavorčanin vozio pijan i preko ograničenja, optužen za nesreću u kojoj je poginula četveročlana porodica iz Srbije
AUTOR: Autor: B.S.
05.04.2024. u 14:25
get url
text
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Bobana Đekića (27) iz Prnjavora zbog saobraćajne nesreće iz augusta prošle godine, a u kojoj su poginula četiri člana porodice Jovanović iz Srbije.
Stradali su Aleksandar Jovanović (19), Dejan Jovanović (23) i dijete S. J. (7) svi iz Mačvanske Mitrovice, te Vidosava Jovanović (49) iz Rume.
- Optuženi se kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa svjestan da usljed takvog činjenja može nastupiti zabranjena posljedica i na to pristao, vozilom upravljao sa koncentracijom alkohola u krvi više od 1,50 g/kg i kretao se brzinom koja je bila viša od 50 km/h iznad dozvoljene, a što je za posljedicu imalo smrt četiri osobe - istaknuto je iz banjalučkog tužilaštva.
Prema navodima iz optužnice do saobraćajne nesreće je došlo 27. augusta 2023. godine oko 20.30 sati u mjestu Donji Štrpci u Prnjavoru.
Đekić je upravljao autom marke volkswagen passat i kretao se iz pravca Dervente ka Prnjavoru, u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,73 g/kg i nedozvoljenom brzinom od oko 142 km/h, iako je dozvoljena brzina na toj dionici puta 80 km/h.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.