open-navfaktor-logo
search
PU Prijedor
Teška nesreća kod Prijedora, jedna osoba poginula, druga teško povrijeđena
AUTOR: Faktor/Infoprijedor
13.06.2024. u 07:55
get url
text
S mjesta nesreće
S mjesta nesreće
Jedna osoba je poginula, a druga teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Prijedora. 
- Teško povrijeđena osoba je prevezena na Univerzitetski klinički centar RS-a - kazali su nam jutros u Policijskoj upravi Prijedor.
Nesreća se dogodila jučer poslijepodne oko 16.45 sati na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka, u mjestu Srednja Lamovita. 
- Uviđajem na licu mjesta kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor utvrđeno je da je u nezgodi učestvovao M.P. iz Prijedora upravljajući vozilom marke škoda i D.R. iz Prijedora upravljajući vozilom marke peugeot.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač D.R. koji je zbog težine povreda prevežen na Univerzitetsko klinički centar RS-a u Banjoj Luci, dok je suvozač iz istog vozila E.V. iz Prijedora smrtno stradao - saopćeno je naknadno iz PU Prijedor.
Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.
Na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci, koji su objavili fotografije. 
Portal Infoprijedor objavio je da je, prema tvrdnjama očevidaca, do nesreće došlo kada je jedan od automobila prestizao na punoj liniji, a onda udario u vozilo koje je skretalo.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.