open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Tužilaštvo BiH o zapljeni kilograma kokaina i oružja u Hercegovini: Jedan od uhapšenih je bivši vojni dužnosnik
AUTOR: Faktor
05.04.2024. u 11:38
get url
text
Postupajući pod nadzorom tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski SIPA-e, su na području Hercegovine uhapsili su trojicu osumnjičenih, te obavili pretrese objekata i vozila na pet lokacija u Međugorju, Mostaru i Konjicu.
- Jedan od osumnjičenih nekadašnji je visokopozicionirani vojni dužnosnik. Istraga se odnosi na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojne droge kokain iz inozemstva na područje Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i municije, namijenjenog za distrubuciju na ilegalnom tržištu u BiH - saopćili su.
Prilikom realizacije akcije, dodali su, zaplijenjena je količina od oko jednoog kilograma kokaina, kao i oružje, municija i eksplozivna sredstva, čija nabavka, držanje i promet, građanima i fizičkim osobama, nikako nije dozvoljena, te određena količina novca i dokaznog materijala koji će biti korišten u postupku.
Trojica osumnjičenih bit će predata Tužiteljstvu BiH u zakonskom periodu, nakon čega će postupajuća tužiteljica ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, saopćili su.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.