open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
U akciji "Eskadron" učestvovalo 170 policajaca, jedan povrijeđen: Oduzeto oko dva kilograma droge, 19 uhapšenih
MUP RS proveo je veliku akciju na području Banje Luke
AUTOR: B. S.
28.05.2024. u 16:49
get url
text
Provedena akcija MUP-a RS-a
Provedena akcija MUP-a RS-a
U velikoj policijskoj akciji "Eskadron", koja se od jutros realizuje na području Banje Luke, zaplijenjeno je ukupno oko 900 grama kokaina i oko 1,1 kilogram marihuane. Oduzeto je i oko 35.000 KM, oprema za pakovanje, precizne vage i drugi predmeti.
Načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić je danas na vanrednoj konferenciji za novinare predstavio rezultate akcije.
Istakao je da su obavljeni pretresi na više lokacija u Banjoj Luci te da su u akciji pored pripadnika PU Banja Luka, učestvovali i pripadnici Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS te Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Učestvovalo je ukupno oko 170 policijskih službenika, a jedan pripadnik SAJ-a je povrijeđen.
Kako je potvrđeno danas u PU Banja Luka, prilikom hapšenja jedan od osumnjičenih je na policiju pustio psa rase "kane korso" te je policajac pucao, ali ga je rikošet fragmenta jednog zrna pogodio u petu. Ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS.
Od ukupno 19 uhapšenih, većina je od ranije poznata policiji zbog istih krivičnih djela. Također, intenzivno se traga za dvije osobe, dok je jedan osumnjičeni već u pritvoru. Saslušano je na desetine svjedoka. Akcija je trajala više mjeseci.
Vukelić je kazao danas da se svim uhapšenima na teret stavlja krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, a da će istraga kojom rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka pokazati da li su djelovali kao organizovana grupa.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.