open-navfaktor-logo
search
Teška djela protiv sigurnosti
Uhapšene dvije osobe zbog eksplozije u Binježevu u kojoj je poginuo 27-godišnjak i teško povrijeđen njegov otac
Uhapšen je nadzorni inženjer za gasne instalacije u firmi Arting BH, te rukovodilac gradilišta u KJKP Sarajevogas
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 14:18
get url
text
Eksplozija raznijela kuću porodice Delija
Eksplozija raznijela kuću porodice Delija
Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS uhapili su dvije osobe zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.
- Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije, ispred porodične kuće u ulici Binježevo u kojoj je 15. januara ove godine došlo do požara i eksplozije kada je smrtno stradala jedna osoba, a druga zadobila teške tjelesne povrede opasne po život - saopćila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.
Dodala je da će oba osumnjičena, koji su nadzorni inženjer za gasne instalacije u firmi Arting BH te rukovodilac gradilišta u KJKP Sarajevogas, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.  
U eksploziji plina u kući porodice Delija u Binježevu stradao je 27-godišnji Mirza Delija. On je, prema kazivanju očevidaca, bio mrtav na mjestu događaja.
Teške povrede opasne po život tada je zadobio njegov otac, koji je s teškim opekotinama cijelog tijela zbrinut u KCUS-u. Njega je, tvrde očevici, ekplozija izbacila iz kuće dok je sav bio u plamenu, ali su ga komšije uspjele ugasiti, nakon čega ga je zbrinula Hitna pomoć. Majka je zadobila lakše tjelesne povrede. 
Kuća porodice Delija u eksploziji je potpuno uništena, a od siline udara popucala su stakla i na okolnim kućama. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.