open-navfaktor-logo
search
Motivi se istražuju
Završen uviđaj na Vilsonovom šetalištu, osumnjičeni za ubistvo Anela Krše odveden u prostorije MUP-a KS
AUTOR: M. M.
10.06.2024. u 20:29
get url
text
Uviđajem rukovodio dežurni kantonalni tužilac
Uviđajem rukovodio dežurni kantonalni tužilac
FOTO: Ajdin Cocalić
Završen je uviđaj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, gdje je u popodnevnim satima iz vatrenog oružja ubijen 39-godišnji Anel Kršo iz Sarajeva. 
Osumnjičeni za ubistvo Nihad Sarajkić (32) je uhapšen i sproveden je na kriminalističku obradu u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo. 
On je sam, a nakon što je u Kršu ispalio 16 hitaca, pozvao policiju i sačekao ih, te se predao. 
Motivi ovog zločina još se utvrđuju. Postoje određene spekulacije da je ubijeni, koji je nedavno izašao iz zatvora, upućivao prijetnje Sarajkiću, da bi sve kulminiralo današnjom pucnjavom, međutim, to zvanično još niko nije potvrdio. 
Osumnjičeni za ubistvo nepoznat je javnosti, za razliku od ubijenog Krše, koji je povratnik u činjenju krivičnih djela, iako se, nakon što je odležao kaznu za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine, zbog čega je, zajedno sa preminulim Alenom Grbom osuđen na 18 mjeseci zatvora, činilo da se povukao iz kriminalnih voda. 
Ubijeni Anel Kršo
FOTO: Facebook
Njegovo ime ponovo se pojavilo prije dvije godine, kada ga je Tužilaštvo BiH, zajedno sa još dvije osobe, optužilo za krivično djelo krijumčarenje. 
Tada je navedeno da je, skupa sa saučesnicima, izbjegavajući carinske dadžbine na granici, švercovao suplemente. 
Prema izjavama nekih svjedoka koji su se zadesili danas na mjestu pucnjave, navodno su Kršo i Sarajkić sjedili zajedno u kafiću, da bi se prilikom prelaska mosta preko Miljacke posvađali, a potom je Sarajkić zapucao. 
Kakve neraščišćene račune su imali pokazat će istraga. 
Ono što je zabrinjavajuće je da se pucnjava dogodila na najpriometnijem šetalištu u Sarajevu, gdje je svaki dan prisutan veliki broj građana, naročito djece. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.