open-navfaktor-logo
search
Ispitani u prisustvu advokata
Ždrale, Šljivić i Pandurević nakon ispitivanja pušteni, evo šta kažu iz Tužilaštva
AUTOR: Autor: Faktor
17.04.2024. u 12:17
get url
text
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu potvrdilo je da su Đorđe Ždrale, Zoran Šljivić i Kosta Pandurević, koji su uhapšeni preksinoć zbog nasilničkog ponašanja, pušteni da se brane sa slobode. 
- Nakon predaje lica sa incijalima Đ. Ž., Š. Z. i P. K. i ispitivanju istih, koji su iznijeli svoju odbranu u prisustvu svojih odabranih branilaca, te analize do sada prikupljenih dokaza, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu utvrdilo je da nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje mjere pritvora - saopćili su danas iz te pravosudne institucije.
Dodaju kako će Tužilaštvo dalje nastaviti istragu u vezi s navedenim događajem, a u cilju donošenja konačne tužilačke odluke u zakonom propisanom roku. 
Podsjetimo, policija je preksinoć u Lukavici uhapsila ukupno osam osoba zbog ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja.
S jedne strane uhapšeni su Ždrale, Šljivić, Pandurević i Dalibor B, a zbog sumnje da su fizički napali i drškom pištolja tukli N. N., L. S., N. K. i B. E.
Oni su također privedeni jer su, navodno, prethodno ispred ugostiteljskog objekta u Hilandarskoj ulici iz vozila u pokretu prijetili da će baciti bombu. 
Najdeblji kraj u okršaju izvukao je L. S. koji je nakon što ga je Šljivić, suprug zastupnice u NSRS-u Nikoline Šljivić (DNS), izudarao drškom pištolja, završio na ušivanju glave u bolnici Kasindo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.