open-navfaktor-logo
search
Informacije
BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf. Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.
01.07.2020. u 07:47
get url
text

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Zbog minerskih radova u mjestu Broćanac na dionici Hutovo - Neum danas od 15 do 18 sati dolazit će do obustave saobraćaja.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Rajlovac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik - Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša - Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.