open-navfaktor-logo
search
Stanje na cestama
BIHAMK: Obustave saobraćaja, radovi na putevima, nema gužve na granicama
Na magistralnom putu Tarčin-Konjic, na području Bradine, završen je policijski uviđaj i uklonjena su vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi. 
28.06.2020. u 13:43
get url
text

Nakon čišćenja kolovoza, očekuje se normalizacija saobraćaja, a do tada se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 u Kiseljaku (ulica Josipa bana Jelačića), danas od 9 do 18 sati obustavlja se saobraćaj zbog asfaltiranja. Putnička vozila bit će preusmjerena na lokalne ceste, dok će saobraćaj teretnih vozila biti u potpunosti obustavljen.

Zbog održavanja manifestacije "510. dani Ajvatovice" danas od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Večeras do ponoći zabranjen je i prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica, na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz Hrvatsku nema ove obaveze.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.