open-navfaktor-logo
search
Gradski prijevoz
Blokada ulica Sarajeva zbog LGBT parade: Tramvaji danas od 16 sati voze do Čengić Vile...
AUTOR: Faktor
22.06.2024. u 08:21
get url
text
Arhivska fotografija
Arhivska fotografija
Zbog LGBT parade koja se održava danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine doći će do izmijena u odvijanju javnog gradskog prijevoza od 16 do 22 sata. 
Kako su obavijestili javnost iz KJKP GRAS izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza su sljedeće:
- tramvajski saobraćaj odvijat će se na relaciji Ilidža – Čengić Vila;
- trolejbuske linije 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji odnosno vozila na ovim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije;
- autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;
- autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice;
- autobuske linije 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska;
- autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševići djelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.
- Privremenu obustavu saobraćaja za vrijeme prolaska kolone učesnika manifestacije vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada - saopćeno je iz GRAS-a.
Istovremeno Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja u subotu, 22. juna.
U vremenu od 18.00 sati do 21.00 sat u ulicama koje obuhvataju rutu kretanja učesnica i učesnika javnog skupa od Historijskog i Zemaljskog muzeja, ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina Bana – Kulovića, do Trga Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta, saobraćaj će biti obustavljan etapno – u skladu s prolaskom učesnika manifestacije, te procjenom policijskih službenika koji će vršiti osiguranje skupa i regulisati saobraćaj.
Iz MUP-a KS podsjećaju da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce. 
Napominju da je na dijelu saobraćajnica, i u neposrednoj blizini, gdje je planirano održavanje javnog skupa u pokretu zabranjeno korištenje dronova.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.