open-navfaktor-logo
search
Zaštitite se
Čekaju nas nesnosne vrućine: Narednih dana u BiH temperature do 37 stepeni
AUTOR: Anadolija
17.06.2024. u 13:54
get url
text
Narednih dana u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme s temperaturama do 37 stepeni Celzijusa. 
- U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Slabih lokalnih pljuskova može biti uglavnom na istoku i sjeveroistoku Bosne, rjeđe u centralnim i sjevernim područjima - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa.
U utorak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.
I u srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.
U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.