open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Evo gdje su danas obustave saobraćaja zbog radova
Na pojedinim dionicama u Bosni i Hercegovini u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.
21.09.2020. u 07:48
get url
text

- Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila – navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez - Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Jablanica - Mostar, Maglaj - Doboj (Mravići), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.