open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Evo kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme.
18.12.2023. u 07:46
get url
text

Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 16 stepeni.

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici i Sokocu gdje je izmjereno minus osam stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i porast temperatura, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima.
Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, izraženije tokom jutra i večeri. U Bosni, prije podne mjestimično maglovito, ugodnije u poslijepodnevnim satima, u Hercegovini sunčanije i toplije većim dijelom dana.

U utorak će biti sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do devet, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepni.

U srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, uz postepen porast naoblake tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, a dnevna od osam do 14 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.