open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama: Ne krećite na put bez zimske opreme
Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u BiH, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK). 
01.01.2021. u 09:09
get url
text

U tim područjima, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mjestimično zaleđen, pa apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (preko prevoja Oštrelj) upozoravaju na jake udare vjetra. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

- Na put ne krećite bez zimske opreme - upozorili su iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.  

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

Zbog Nove godine, do sutra (02.01.) u ponoć zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.