open-navfaktor-logo
search
Kraj vikenda
Gužve na ulasku u BiH: Kolone vozila i na ulazu u Sarajevo, posebno na Vogošćanskoj petlji
Na graničnom prijelazu Doljani pojačan je promet vozila na ulazu u BiH. Kako javljaju iz BIHAMK-a, na prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Izačić kolona vozila je na izlazu iz BiH, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta.
13.09.2020. u 21:09
get url
text

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati.

Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Kolone vozila su i na ulazu u Sarajevo, posebno na Vogošćanskoj petlji. Vozači se savjetuju da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.