open-navfaktor-logo
search
Postpraznične gužve
I dalje kolone vozila na graničnim prelazima na izlazu iz BiH
Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. 
09.01.2022. u 08:39
get url
text

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćio je BIHAMK.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ripač-Bihać-Izačić, na putevima na području Glamoča, kao i dolinom rijeka Save i Drine.

Iz BiHAMK-a apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.