open-navfaktor-logo
search
Kiša i grmljavina u popodnevnim satima
Jak pljusak donio osvježenje Sarajevu nakon vrućina, manji problemi u saobraćaju
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 14:23
get url
text
Jak pljusak danas u Sarajevu obradovao je većinu stanovnika nakon dugotrajnih vrućina i suše. Iako je prethodnih dana s vremena na vrijeme padala slabija kiša, to ipak nije bilo dovoljno za potpuno osvježenje. 
IMG_20240627_140455
FOTO:
Didier Torche
1 od 11
left-arrowright-arrow
Pljusak je mjestimično uzrokovao i manje probleme u sabraćaju, dok su tek rijetke ulice nakratko bile potpuno pod vodom, ovo osvježenje za većinu stanovnika ipak je dobrodošlo. 
Na rubnim dijelovima Sarajeva padao je i grad, a N1 je javio da je zbog nevremena u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine nestalo struje pa je aktiviran agregat.
Što se tiče ostatka države, danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Kiša, ilustracije, Dolac Malta,
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 9
left-arrowright-arrow
Ponegdje je registrovan i grad. Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Sarajevo 16, Srebrenica 18, Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo 19, Livno, Sokolac i Tuzla 20, Zvornik 21, Gradačac i Trebinje 22, Bihać 23, Banja Luka, Bijeljina i Zenica 24, Neum i Široki Brijeg 25, Mostar i Prijedor 26, Sanski Most 27.
Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno i nešto sunčanije na jugu. Tokom dana i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 26 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.