open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Još danas nestabilno, od subote porast temperatura
Tokom dana biometeorološke prilike će biti promjenjive
AUTOR: Faktor
28.06.2024. u 08:22
get url
text
FOTO: Faktor
Danas će u Bosni preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremeno lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 na jugu zemlje do 33°C.
Tokom dana biometeorološke prilike će biti promjenjive. Nakon ugodnijeg jutra, povećanje naoblake i padavine sa poslijepodnevnim satima, izraženije na sjeveroistoku Bosne, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba u vezi s njihovim bolestima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Na jugu i jugozapadu zemlje sunčanije i stabilnije, pri tome i vruće, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana.
U subotu će u Bosni biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.
U nedjelju će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.