open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Jutro sa minusima, tokom dana u većini BiH više sunca: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Hercegovini i na jugozapadu Bosne danas pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana.
10.01.2024. u 07:47
get url
text

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska ooblačnost. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je povemeno moguće provijavanje slabog snijega.

Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus10 do minus četiri, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko minus sedam, a najviša dnevna oko minus jedan stepen Celzijusa.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, uz stabilno vrijeme i ljepšu opću sliku na jugu, pretežno zbog sunčanih intervala i nešto viših temperatura zraka. Oblačno vrijeme i povremene slabije padavine u Bosni, kao i niske temperature u cijeloj zemlji, izraženije tokom jutra, kod većine meteoropata uzrokovat će jače tegoba koje će sa blagim zatopljenjem, u nastavku dana, malo oslabiti.

Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, reducirati boravak na otvorenom i provoditi mjere zaštite od hladnoće, naročito u unutrašnjosti, gdje se očekuju i cjelodnevne negativne temperature.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus osam do minus dva, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus tri do tri, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U petak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U nizinama Bosne povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od minus sedam do minus jedan, na jugu do tri, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U subotu Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od minus osam do minus dva, na jugu do tri, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.