open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Jutros najhladnije na Bjelašnici, a najtoplije u Neumu i Trebinju
U Bosni će povremene padavine, hladno vrijeme i sjeverac, praviti probleme osjetljivim osobama
11.12.2019. u 08:09
get url
text

Jutros je na Bjelašnici izmjereno minus osam stepeni, na Ivan-sedlu minus četiri, u Bihaću, Bugojnu i Sarajevu nula. U Drvaru, Livnu, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli jedan stepen, dok je u Neumu i Trebinju bilo devet stepeni.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima.

Biometeorološke prilike će se djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i buru izraženiju u prijepodnevnim satima. U Bosni će povremene padavine, hladno vrijeme i sjeverac, praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije i sa ljepšom općom slikom. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura i ne izlagati se jačim naporima.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslijepodne ili u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom.

U petak će biti također oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima sa kišom, a u višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu od četiri do osam, a dnevna od tri do devet, na jugu od sedam do 12 stepeni.

U subotu ujutro pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana prestank padavina i postepeno razvedravanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.