open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Jutros oblačno i toplo, na snazi narandžasto upozorenje zbog mogućih udara vjetra
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.
18.01.2024. u 07:51
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 9; Ivan-sedlo i Sokolac 10; Široki Brijeg 11; Bugojno, Drvar, Sarajevo i Trebinje 13; Gradačac, Mostar i Zenica 14; Bijeljina i Neum 15; Bihać, Doboj, Prijedor, Stolac i Tuzla 16; Sanski Most 17°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren do jak južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je naradžasto upozorenje zbog pojačanog vjetra danas na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne.

Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima bit će viši ili jednaki 80 km/h, u ostalim dijelovima do 60 km/h.

- Poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama - navodi se u upozorenju iz FHMZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.