open-navfaktor-logo
search
Informacije za vozače
Jutros od 8 sati zatvoreni svi granični prijelazi iz Srbije prema BiH
Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska, Srbija i Crna Gora zatvorili su granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini.
20.03.2020. u 07:01
get url
text

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Danas od 8 sati najavljeno je zatvaranje svih graničnih prijelaza (za putnički saobraćaj) od strane Srbije prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prijeelazu Bosanska Gradiška. Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz BiH na GP Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Od puteva sa aktuelnim radovima u našoj zemlji izdvajamo puteve: Jajce-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Trnovo (Krupac), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Jablanica-Mostar (Potoci).

Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Saobraća se po suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.