open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti do 23. maja
AUTOR: Faktor
09.05.2024. u 12:25
get url
text
Atmosfera iznad Bosne i Hercegovine nije stabilna, tako je prilično vjerovatno da će se za dane vikenda i većim dijelom naredne sedmice nastaviti period promjenjivih vremenskih prilika, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za naredne dvije sedmice, do 23. maja.
Promjenjiva oblačnost, moguća kiša ili kraći pljusak praćen grmljavinom negativno će se odraziti na aktivnosti na otvorenom. Neće biti izraženije promjene temperature zraka. Jutarnju svježinu i izostanak visokih temperatura, remetiće povišen osječaj vlage i sparine.
Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 18°C i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.
U periodu od 16. do 18. maja izraženije vremenske nestabilnosti s više padavina moguće su u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Od 19. maja do kraja prognoznog perioda izgledna je postepena stabilizacija vremenskih prilika.
Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C, saopćeno je.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.