open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i u dane vikenda
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno je registrovana slaba kiša na području Hercegovine, Krajine, istoku i sjeveroistoku Bosne.
27.10.2023. u 07:39
get url
text

Danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme vrijeme sa kišom i pljuskovima. Moguća je i slaba grmljavina. Jačih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Sutra u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjereno oblačno. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i ponegdje na istoku i zapadu Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 °C. 

U nedjelju sunčano uz malu do umjereno oblačno. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 °C, saopćeno je iz FHMZ. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.