open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Magistralni putevi Bihać - Kamenica i Bihać - Srbljani (u Kostelima) otvoreni za saobraćaj
Magistralni putevi Bihać - Kamenica i Bihać - Srbljani (u Kostelima) otvoreni su za sve kategorije vozila.
18.05.2023. u 19:01
get url
text

Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja) i dalje je obustavljen saobraćaj.  

Na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, te ponegdje u centralnim krajevima, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na autoputu A-1 smjer Tarčin-Ivan obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na naplatno mjesto Tarčin.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart  u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.