open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Magla i odroni usporavaju saobraćaj
Na GP Deleuša otežan saobraćaj zbog asfaltiranja puta u Crnoj Gori, a zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj preko GP Bosanski Novi - Dvor
22.09.2018. u 08:18
get url
text

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Nemila na magistralnom putu Zenica-Žepče, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na rekonstrukciji mosta aktuelni su i na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice, odnosno na put Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas od 09 do 13 i 15:30 do 18:30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.