open-navfaktor-logo
search
Zima grize
Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, temperatura u Bosni danas neće preći nulti podiok
U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, ponegdje u višim područjima i sa slabim snijegom, a u Hercegovini sunčano.
12.01.2024. u 08:08
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12, Ivan Sedlo i Sokolac -8, Bihać -7, Bugojno, Drvar i Prijedor -5, Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Stolac i Tuzla -4, Banja Luka, Gradačac, Livno, Široki Brijeg i Zenica -3, Bijeljina -2, Trebinje 3, Neum 4, Mostar 6 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno može padati veoma slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano.

Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 0, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno i sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

I narednih dana očekuje nas snijeg i temperature ispod nule.

U subotu, veoma slab snijeg lokalno može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i dva, na jugu do osam stepeni.

U nedjelju, postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu do osam stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu od sedam do 11 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.