open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi
18.07.2019. u 07:48
get url
text

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova na dionici M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), M-2 prolaz kroz Neum, M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac, M-18 Semizovac - Vogošća, Kladanj - Podpaklenik i M-19.2 Kladanj - Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-5 Sarajevo - Pale (Hrastova Glava) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. Zbog izvođenja radova na mostu Orašje - Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično, priopćeno je iz IC AMSBiH-a

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.