open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta
Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i preporučuje opreznija vožnja
05.09.2018. u 14:29
get url
text

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16.1 Klašnice - Prnjavor.  

Počeli su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 tona mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević -Jelah. 

Počeli su i radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Lješevo - Visoko, zbog čega vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.  

Zbog uklanjanja eksplozivnog sredstva zaostalog iz rata ispod mosta na rijeci Sani u Bosanskom Novom, danas od 16 do 18.30 sati doći će do obustave saobraćaja na dionicama magistralnog puta Prijedor - Bosanski Novi-Bihać (M-4 i M-14), koje prolaze kroz Bosanski Novi. 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.  

Napominju se vozači da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.