open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na području Romanije i dalje obustavljen saobraćaj za teretna vozila
Na području Romanije i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila. Iako su sniježne padavine oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na ugažen snijeg i poledicu.
20.01.2024. u 09:37
get url
text

Izdvojeni su putevi: Priluka - Glamoč - Mliništa, Bugojno - Kupres - Šuica, Turbe - Karanovac, Sarajevo - Foča i Han Pijesak - Vlasenica, kao i prijevoji Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje), Rostovo (Bugojno - Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf - Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac - Drvar).

Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. U nižim predjelima centralnim i istočnim krajevima kolovoz je zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama, te savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajaju puteve: Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Turbe - Karanovac, Sarajevo - Foča, Crna Rijeka - Jajce - Donji Vakuf i Bugojno - Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik - Bugojno) i Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude - Vitina i Čevljanovići - Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.