open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Narednih dana oblačno s kišom, temperature do 19 stepeni
Anadolija
15.03.2024. u 08:18
get url
text
Na zapadu i sjeverozapadu Bosne jutros je sunčano, a u ostalim područjima je pretežno oblačno vrijeme.
Na Bjelašnici su jutros izmjerena minus tri stepena Celzijusa, u Drvaru minus jedan, Livnu nula, Sanskom Mostu i Sokocu dva, Bihaću, Bugojnu i na Ivan-sedlu tri, u Prijedoru i Širokom Brijegu četiri, Sarajevu i Tuzli pet, Banjoj Luci, Srebrenici, Trebinju i Zenici šest, Doboju i Mostaru sedam, Bijeljini osam, Gradačcu devet i Neumu deset stepeni.
- U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni Celzijusa - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
U subotu, pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni.
U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme s kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od tri do deset, a dnevna od deset do 16, na jugu do 18 stepeni.
U ponedjeljak, malo do umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne, postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će kišu u zapadnim područjima BiH. Jutarnja temperatura zraka od tri do osam, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.