open-navfaktor-logo
search
Toplotni val
Narednih dana u našoj zemlji temperature će ići i do 39 stepeni
U drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnositma, s obzirom na to da će temperature zraka osjetnije porasti
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 07:42
get url
text
Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.
Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutra i prijepodneva bit će ugodnije, u drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnositma, s obzirom na to da će temperature zraka osjetnije porasti. Također, preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa.
U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i vruće. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 na jugu zemlje do 20 stepeni Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 stepeni Celzijevih.
U četvrtak će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.