open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Oblačno sa kišom, temperature i do 24 stepena Celzijusa
U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.
22.10.2023. u 07:40
get url
text

Poslijepodne i dio noći pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom su mogući i u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Slab lokalni pljusak je moguć tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 21 stepen Celzijusa.

Biometeorološke prilike bit će malo ugodnije u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše usljed slabljenja južine i djelimične stabilizacije vremena. Moguće su, u nešto blažem obliku, meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Uz još uvijek neuobičajenu toplinu, poželjno je laganije se odjenuti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake poslijepodne. U drugom dijelu dana povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 18 do 24 stepen Celzijusa.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.