open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno sa snijegom, narednih dana veći minusi
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i lokalno slabom kišom u Hercegovini.
08.01.2024. u 07:45
get url
text

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od minus tri do tri, a u Hercegovini od sedam do 12 stepeni.

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus devet stepeni, na Ivan-sedlu i Sokocu je bilo minus četiri, u Bugojnu, Gradačacu, Sarajevu, Tuzli minus dva stepena...

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Mada će padavine tokom dana postepeno slabiti, osjetno niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovat će probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima.

Tmurno vrijeme također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u Bosni. U Hercegovini tokom dana postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od minus osam do minus dva na jugu od nula do četiri, a dnevna od minus šest do nula, na jugu od dva do 10 stepeni

U srijedu u Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus devet do minus tri, na jugu do tri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do 10 stepeni Celzijevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.