open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Obustava saobraćaja: Večeras počinje sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta
Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvrši radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prijelaza
25.07.2019. u 17:47
get url
text

Sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta - spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička počet će večeras u 22 sata, saopćeno je iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvrši radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prijelaza.

- S obzirom na to da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfaltnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prijelaza - saopćeno je iz Direkcije.

Kako navode, za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prijelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce, i to u periodu od 22 sata večeras do sutra u 7 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.