open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Oprez, magla smanjuje vidljivost na putevima
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove kolovoz je vlažan. Izdvajaju se putevi uz rijeke Lašvu, Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, kao i pojedine dionice autoputa A-1
24.10.2019. u 07:43
get url
text

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajaju se putevi uz rijeke Lašvu, Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, kao i pojedine dionice autoputa A-1.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula je zatvoren za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-18 Kladanj-Stupari zbog sanacionih radova danas od 12.00 do 15.00 sati mogu se očekivati povremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta.

U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je od 08.00 do 18.00 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralni putevi: M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Večeras od 20.00 sati do sutra (25.10.) do 06.00 sati zbog radova na redovnom servisiranju tunela 1.mart, obustavlja se saobraćaj na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica Jug.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.