open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Oprez zbog mokrog kolovoza i odrona
Na putnom pravcu Turbe - Banja Luka upozorava se na jake udare vjetra
06.11.2019. u 07:31
get url
text

Na putnom pravcu Turbe - Banja Luka upozorava se na jake udare vjetra. Pojačan oprez, posebno u planinskim predjelima savjetuje se i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja.

Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod -  Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj - Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode - Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prelaza) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.