open-navfaktor-logo
search
Problemi sa snijegom
Otežan saobraćaj na više planinskih prijevoja, na dionici Posušje - Jablanica zabrana za teretna vozila
Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja.
28.02.2023. u 07:58
get url
text

Poseban oprez na putevima Sarajevo - Foča (Rogoj), Priluka - Glamoč - Mlinište - Ključ, Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo), Livno - Šuica - Kupres, Novi Travnik - Bugojno (Rostovo), Turbe - Karanovac, Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar - Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac - Ključ (Lanište) i Gacko - Tjentište, kao i šire područje Romanije. Na ovim dionicama preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila.

Na dionici Posušje - Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica - Mostar (kod restorana Zdrava voda), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.