open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Otežano saobraćanje na dionicama u višim predjelima, prisutni sniježni nanosi
Zbog snijega i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Ripač - Gorjevac i Ključ - Bosanski Petrovac. Na dionici Vlasenica - Han Pijesak za teretna obavezna je upotreba lanaca, dok je na dionicama: Drvar - Bosansko Grahovo - Livno, Tomislavgrad - Šuica - Kupres, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje za teretna vozila preporuka upotrebe lanaca.
26.01.2021. u 08:25
get url
text

Otežano zbog ugaženog snijega i poledice saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Posebno se izdvajaju putevi u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.