open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Širom BiH danas oblačno s kišom, kakvo će vrijeme biti sutra i početkom iduće sedmice
U Bosni i Hercegovini danas oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
21.10.2023. u 08:15
get url
text

Glavnina padavina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Jače kiše još može biti u Krajini i centralnom dijelu Bosne.

Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Prijepodne može padati slaba kiša. Jače padavine su u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena Celzijusa.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pritom će opća slika, uz jače padavine, biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni.

Širom zemlje, probleme osjetljivim osobama uzrokovat će južina i natprosječne temperature zraka. Moguće su reakcije na pogoršanje vremena, poput reumatskih i bolova na mjestima povreda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su češći na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalni pljuskovi su mogući u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak više oblačnosti se očekuje dio prijepodneva. U drugoj polovini dana sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine očekuje se u noći na srijedu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.