open-navfaktor-logo
search
Izvještaj BIHAMK-a
Snijeg donio probleme vozačima, provjerite koji su putevi zatvoreni
Regionalni put Prozor - Tomislavgrad zbog jakog vjetra i sniježnih nanosa zatvoren je za saobraćaj.
06.02.2020. u 07:07
get url
text

Jutros od 1:30 sati za sve kategorije vozila otvoren je magistralni put Glamoč - Mlinište, dok na putu Kupres - Šuica - Livno za sada mogu saobraćati samo putnička vozila. Zbog zaostalog teretnog vozila otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo).

Za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo - Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč - Mlinište, Trnovo - Dobro Polje (Rogoj) i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.