open-navfaktor-logo
search
Vozači oprez
Snijeg, odroni zemlje i kamenja otežavaju saobraćaj u sjeverozapadnim krajevima BiH
Prema najnovijem izvještaju MIHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar, a raskvašenog snijega ima na putevima u sjeverozapadnim krajevima naše zemlje, a vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.
31.01.2021. u 16:32
get url
text

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila viša od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.