open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Temperature će ići do 18 stepeni: Kakvo će vrijeme biti do 29. februara i kad se očekuju padavine
Pretežno sunčano vrijeme preovladavat će u petak u Bosni i Hercegovini, a za dane vikenda uz povećanje naoblake moguća je i slaba kiša u centralnim područjima i na istoku Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
15.02.2024. u 14:52
get url
text

Za dane vikenda uz povećanje naoblake moguća je i slaba kiša u centralnim područjima i na istoku Bosne i Hercegovine. Od ponedjeljka izgledan je stabilan period sa nešto višim temperaturama zraka od uobičajnih za ovo doba godine.

- Jutarnji mrazevi očekuju se na višim nadmorskim visinama. U kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla - navedeno je iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka varirat će između nula i šest stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do osam. Najviše dnevne temperature u Bosni između deset i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18.

Jedna fronta prema raspoloživim sinoptičkim materijalima mogla bi zahvatiti Bosnu i Hercegovinu od petka, 23. februara.

Nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi na jugu mogle biti intenzivnije zadržat će se u dane vikenda (24. i 25. februar) kao i početkom sedmice koja slijedi nakon tog vikenda, navodi se u prognozi za period do 29. februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.