open-navfaktor-logo
search
Padavine donijele probleme
Teretna vozila se zaglavila u snijegu, od Kupresa prema Bugojnu mogu samo voziti automobili
Magistralni put Bugojno-Kupres zbog poledice i snijega od jutros je zatvoren za sva teretna vozila, potvrđeno je Feni iz Policijske stanice Kupres.
20.04.2022. u 10:45
get url
text

Dalje navode kako je na spomenutoj dionici saobraćaj dozvoljen za putnička vozila.

Teretna vozila su se zaglavila u snijegu, a navedenom dionicom mogu saobraćati samo putnička vozila, i to jednom trakom, saopćio je BIHAMK.

U Tomislavgradu pada snijeg, ali po navodima Operativnog centra civilne zaštite Livanjskog kantona, ne pravi veće probleme u saobraćaju.

- Sve je prohodno i nemamo nikakvih dojava o smetnjama u saobraćaju. Temperatura je jedan stepen, snijeg se otapa tako da je cesta više kopna, nego što ima snijega. Ceste su mokre i skliske, vidljivost je dobra i postoji mogućnost odrona zemlje i kamenja na kolovoz te se preporučava vožnju prilagoditi uvjetima na cesti – potvrđeno je Feni u srijedu ujutro iz Operativnog centra civilne zaštite Livanjskog kantona.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Tomislavgradu i Livnu od sinoć su se dogodile po dvije saobraćajne nesreće u kojima je pričinjena materijalna šteta, dok teže povrijeđenih osoba nije bilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.