open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas nestabilno, moguća i kiša: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.
01.07.2023. u 07:41
get url
text

Prijepodne, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada.

Intenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu.

Vjetar slab većinom južnog smjera.

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Postepena promjena vremenskih prilika, koja će se sa zapada proširiti na cijelu zemlju, uzrokovat će nešto lošiju biometeorološku prognozu.

Kod meteoropata su moguće tegobe poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze.

Pritom će, usljed padavina, biti malo svježije, umanjiće se i osjećaj sparine, stoga se opća slika neće suviše pogoršati.

Preporučljivo je suzdržati se od težih fizičkih napora u drugom dijelu dana.

U našoj zemlji sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 32 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.