open-navfaktor-logo
search
Prognoza FHMZ-a
U BiH danas sunčano, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
AUTOR: Anadolija
07.06.2024. u 08:13
get url
text
U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima i na sjeverozapadu Bosne moguć je i kratkotrajni pljusak.
Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavlju slab vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu i sjeveru do 21, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.
I u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.
U nedjelju će također biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i krajem dana moguća je kiša i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni.
U ponedjeljak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje uz nešto više oblaka moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena Celzijusa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.