open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas sunčano, temperature i do 32 stepena: Planirate li vikend, evo kakvo će biti vrijeme
Poželjno je u najtoplijem dijelu dana biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili
AUTOR: Faktor
06.06.2024. u 08:00
get url
text
U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Tokom dana, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusa.
U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.
Slično kao u proteklih par dana, uz povoljniju opću sliku, pri tome će noćni i jutarnji sati biti svježiji, ugodniji. Potom sa porastom temperatura zraka moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je u najtoplijem dijelu dana biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.
Sutra u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu i sjeveru do 21, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena Celzijusa.
U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena Celzijusa.
U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni Celzijusa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.