open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas sunčano, temperature i do 35 stepeni: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni.
21.06.2023. u 07:45
get url
text

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 32 stepena Celzijusa.

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Duži sunčani intervali, uz svježije jutro, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti.

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, s obzirom da će sa odmicanjem dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se potrebi raskomotili.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni Celzijusa.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći u Bosni naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Obilnije padavine u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38 stepeni Celzijusa.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.